Het bedrijf Bruneau

Wie zijn wij?

Bruneau is de e-commerce leader in Frankrijk en België in de verkoop van meubelen, verbruiksgoederen, uitrusting en kantoorbenodigdheden.

Het bedrijf biedt alle professionelen – bedrijven, overheden, verenigingen, vrije beroepen, zelfstandigen – een heel ruime keuze aan producten aan die aan al hun noden beantwoorden. Al meer dan 60 jaar stelt Bruneau haar kennis, efficiëntie en prestaties ten dienste van haar klanten. Bruneau behaalde in 1995 als een van de eerste ondernemingen het certificaat voor kwaliteitsvolle service ISO-norm 9001, toegekend door de AFAQ (Franse Vereniging voor Kwaliteitsgarantie), en behaalde de certificaten ISO 14001 in 2005 en ISO 18001 in 2008.

image-page-_about_us


Enkele cijfers

  • 80 000produkten beschikbaar
  • 97%van de bestellingen geleverd in minder dan 24u
  • 6 000verwerkte bestellingen per dag
  • 77 000 m²opslagoppervlakte
  • 7,3miljoen pakketjes klaargemaakt en opgestuurd per jaar

Service als tweede natuur

Depuis plus de 55 ans une entreprise au service des entreprises

logo-bruneau

Sinds 1955 heeft Bruneau kunnen groeien zonder haar dienstencultuur uit het oog te verliezen… Want de klanten dienen, dat is dicht bij hun werkelijkheid leren zijn, luisteren en ze objectief gidsen door hun keuzes, terwijl we waken over een optimale kwaliteit van de producten die we aanbieden en van de contacten die we met de klant hebben bij alle fases (vraag om inlichtingen, opnemen van bestellingen, levering, dienst na verkoop…). Bruneau is een echte partner die ernaar streeft om elke dag efficiëntie en welzijn te brengen bij haar klanten, door constant te werken aan het aanbod en de bijhorende diensten.

Om haar klanten te kunnen bijstaan, beschikt Bruneau over unieke menselijke en technische middelen:

picto site

Een e-commerce website en papieren catalogi die een referentie zijn op de markt.

picto-contact Een erkende en gewaardeerde klantendienst:
  • Meer dan 150 consulenten (Frankrijk + België) om de klanten tevreden te stellen.
  • 96% van de oproepen worden beantwoord in minder dan 20 seconden
  • 94% van de e-mails worden behandeld binnen de 24 uur
picto-livraison

Een perfecte logistieke site:
Meer dan 18 hectare in Les Ulis (Essonne) en 77000 m² stock uitgerust met de laatste technologieën: registratie van de bestellingen “in real time”, geautomatiseerd klaarmaken van de pakketten, “voice picking” systeem,…. Zes logistieke platformen voor levering (Lille, Lyon, Marseille, Toulouse, Nice, Bordeaux) naast de hoofdzetel in Les Ulis zorgen ervoor dat onze klanten de levering van hun bestelling binnen de 24u ontvangen en 1 logistiek platform in België : Ternat!

Bruneau in het buitenland

In 1998 opende Bruneau een vestiging in België, en later volgden ook andere Europese markten zoals Spanje en Nederland.