Het bedrijf Bruneau

Bruneau succesverhaal
1955

Autodidact, ambitieus, met gezond verstand, innovatief, humanist maar veeleisend, Jean-Marie Bruneau bedenkt de Verkoop per Correspondentie voor bedrijven en de levering in 24u met behulp van zijn fiets.

Het bedrijf groeit. Jean-Marie Bruneau en zijn team van 9 personen verlaten Vanves nabij Parijs om zich te vestigen in Palaiseau (Essonne) in een gebouw van 600 m².

1963
1967

De eerste Bruneau catalogus verschijnt.

In 1971 zorgt de ontwikkeling van de activiteit voor een nieuwe verhuis, Bruneau installeert zich in een gebouw van 10 000 m², nog steeds in Palaiseau (Essonne). Het bedrijf heeft inmiddels 70 medewerkers. 1978: economische boom, het bedrijf is op 15 jaar gegroeid van 9 naar 236 personen. Een tweede magazijn van 4000 m² komt bij het eerste. Het is ook het jaar dat de informatica wordt ingevoerd.

1978
1986

Om de snelle uitbreiding het hoofd te bieden installeert de firma Bruneau zich in de industriezone van Courtaboeuf. Dankzij de 40 000 m² bebouwde oppervlakte kunnen 4000 referenties gestockeerd worden van de catalogus die inmiddels 72 pagina’s telt.

Bruneau is het eerste bedrijf in haar sector dat het ISO 9001 certificaat behaalt, en dat is 10 jaar later opnieuw zo met het 14001 certificaat.

1995
1997

De heer Jean-Marie Bruneau draagt het bedrijf over aan de groep 3SI, 3 SUISSES INTERNATIONAL, die dezelfde menselijke waarden deelt.

In 1998 opent het Bruneau filiaal voor België en Luxemburg. Vervolgens opent het Bruneau filiaal in Spanje in 2000.

1998
2000

Bruneau opent haar eerste verkoopswebsite.

Het aantal referenties aangeboden in de catalogus verdriedubbelt en de magazijnen worden uitgebreid tot een oppervlakte van meer dan 75 000 m².

2004
2011

Opening van 6 bijkomende logistieke platformen : Lille, Lyon, Marseille, Toulouse, Nice, Bordeaux en 1 logistiek platform in België: Ternat.

Bruneau Frankrijk behaalt de top 10 van Franse bedrijven waar het aangenaam is om te werken (nationale rangschikking “Great Place to Work”).

2006
2009

Opening van de site Kalligo.com van Bruneau Frankrijk, een site die 100% is gewijd aan assistenten.

Bruneau kiest voor een nieuwe visuele identiteit die zich richt op de B van Bruneau. De algemene catalogus verandert van naam en heet nu “Le Bruneau” met meer professionaliteit en kwaliteit.

janv2013
avril2013

Bruneau Frankrijk lanceert zijn eerste mobiele applicatie met de functie "Scan een barcode" om uw product onmiddellijk te vinden.

Bruneau Frankrijk werd verkozen tot klantenservice van het jaar 2014 in de categorie kantoorartikelen.

oct2013
nov2013

Bruneau.fr werd door Franse bedrijven verkozen tot beste e-commerce-site in de categorie verkoop van goederen of diensten aan professionals. De 4 evaluatiecriteria: de keuze van producten, de kwaliteit / prijsverhouding, de werking van de site en de klantenservice.

Bruneau Frankrijk lanceert haar eerste sportieve sponsoring en beslist Paul Hignard te helpen om zijn droom te realiseren: deelnemen aan de 10e editie van de zeilwedstrijd Route du Rhum.

Op zijn 19e, de jongste schipper ooit in de geschiedenis van de Route du Rum, start hij de wedstrijd op 2 november in St Malo aan boord van zijn Class40 om te eindigen in Pointe-à-Pitre in 25 dagen. Een mooi menselijk en sportief avontuur.

oct2013
sept2014

Bruneau Frankrijk lanceert zijn tijdschrift "j'aime mon bureau". Ontdek elke maand de trends, nieuws en tips over het kantoorleven.

Weinberg Capital Partners, een investeringsfondsbedrijf, neemt de Bruneau-groep over.

avr2015
oct2015

Bruneau blaast zijn 60 kaarsen uit! Een verjaardag mogelijk gemaakt dankzij de betrokkenheid van zijn medewerkers en de loyaliteit van zijn klanten. Het recept voor dit succes? Door meubels en benodigdheden van hoge kwaliteit aan te bieden, biedt Bruneau bedrijven steeds inspirerende en efficiënte werkomgevingen. Een succesvolle missie waarmee het kan worden erkend als een referentie in zijn activiteitensector.

Bruneau werd verkozen tot beste klantenservice van het jaar 2016 in de categorie kantoorartikelen en -apparatuur. De groep had deze titel al in 2014 gewonnen.

oct2013
sept2014

Bruneau versterkt zijn positionering door Bruneau Aménagement. Een service die zich toelegt op het inrichten van werkomgevingen. Deze nieuwe entiteit, bestaande uit meubelexperts, wil klanten helpen werkomgevingen te creëren die zijn aangepast aan hun behoeften. Door te zorgen voor totale ondersteuning, van ontwerp tot logistiek, maakt Bruneau Aménagement het dagelijkse leven van zijn klanten eenvoudiger.

Equistone Partners Europe wordt de aandeelhouder van de Bruneau-groep. De mogelijkheid voor Bruneau om te profiteren van expertise en ondersteuning bij haar groei- en ontwikkelingsstrategie in Europa.

oct2013
sept2014

Bruneau Frankrijk is een van de 500 beste werkgevers in Frankrijk en staat op de 16e plaats in zijn categorie, volgens een onderzoek van het tijdschrift CAPITAL. Een leuke bonus die bevestigt dat "het goed is om bij Bruneau te werken".

De Bruneau-groep versnelt zijn internationale ontwikkeling door toe te treden tot het kapitaal van de Luxemburgse onderneming Muller & Wegener, leider in Luxemburg op de markt van kantoorbenodigdheden, schoolproducten, hygiëneproducten en verpakkingen.

juli 2018
sept2018

Bruneau Frankrijk lanceert Bruneau Solution Télécom. De nieuwe operator biedt alle professionals op maat gemaakte oplossingen voor zakelijke telefonie: vast, mobiel en internet op de beste netwerken. Tarieven tot 40% goedkoper dan de traditionele operatoren, een enkele adviseur, een mogelijke installatie overal in Frankrijk ... Alles om het leven van de professionals gemakkelijker te maken en hen in hun projecten te ondersteunen!

Bruneau werd verkozen tot klantenservice van het jaar 2020! Bruneau wint deze prijs voor het 2e opeenvolgende jaar en de 4e keer in 7 jaar! Deze nieuwe overwinning is een grote beloning voor onze teams die zich dagelijks inzetten om het werk en leven van onze klanten eenvoudiger en leuker te maken!

oct2018